Ik lees geruchten over extra ingredienten die McDonalds toevoegt bij de bereiding van franse frietjes in de USA. Gebeurt dat ook in NL?

Ons antwoord

Beste Marieke, bedankt voor je vraag. Wij willen allereerst stellen dat onze Franse Frietjes waar ook ter wereld altijd voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. McDonald’s Nederland maakt voor de levering van haar Franse Frietjes gebruik van haar Europese productieketen (44% van de aardappelen komt overigens uit Nederland) en voldoet wat ingrediënten betreft aan de strenge Europese Wetgeving. De ingrediënten die in Europa worden gebruikt, verschillen van de ingrediënten in andere delen van de wereld zoals de Verenigde Staten.   De Franse Frietjes die in Nederland worden verkocht, zijn gemaakt van echte aardappelen (ras Innovator). De Franse Frietjes bevatten: aardappel, frituurolie, dextrose (een natuurlijk suiker), bakpoeder, zout, 0,00001% (een zeer kleine hoeveelheid) E900 (Dimethylpolysiloxane; een ingrediënt dat doorgaans in de voedselindustrie in frituurolie wordt gebruikt om het schuimen van olie tegen te gaan bij het frituren van producten in restaurants.), 0,00015% citroenzuur (een proceshulpmiddel, geen ingrediënt). De Franse Frietjes die in Nederland worden verkocht, worden gebakken in een 100% plantaardige frituurolie (een combinatie van zonnebloem- en raapzaadolie) en voldoen in alle opzichten aan de kwaliteitseisen die onze gasten van ons mogen verwachten.