wat doet mcdonalds met afval vermindering

Ons antwoord

Hoi Iris, leuke vraag! Als sinds 1991 volgen we het principe ‘reduce, re-use en recycle’ wat inhoudt dat we de hoeveelheid afval proberen te verminderen en al het afval dat we hebben scheiden en hergebruiken. Dat doen we in samenwerking met onze partner HAVI-logistics. Op het vlak Reduce doen we o.a. ons uiterste best om CO2-uitstoot, voedselverspilling en waterverbruik zo ver mogelijk terug te dringen. In al onze nieuwe of verbouwde restaurants passen we watervrije urinoirs toe en duurzame oplossingen voor warmtevoorziening. Zo wordt de lobby bijvoorbeeld voor een deel via een warmtewinning-systeem verwarmd met restwarmte uit de keuken. Onze parkeerterreinen passen we aan om het onze gasten nog makkelijker te maken om hun afval in onze bakken te gooien en zo zwerfafval te voorkomen. Onze vernieuwde keukeninrichting zorgt voor een nog efficiëntere, verse bereiding van producten, waardoor we voedselverspilling nog verder terugdringen. Ons afval scheiden we in 7 verschillende deelstromen die allen weer hergebruikt worden. Momenteel doen we zelfs een test met het scheiden van koffiedrab dat we hergebruiken door er energiekorrels van te maken. Als je interesse hebt nodigen we je van harte uit een keer in de keuken te komen kijken om met eigen ogen te zien hoe we omgaan met afval en efficiënte bereiding. Dat kan via ons Backstage programma. We zien je graag verschijnen!