Mcdonald's is een vooraanstaand fastfoodketen omrent duurzaamheid en haar mileubewustheid. Maar zijn er ook nog verbeterpunten zo ja? welke

Ons antwoord

Hoi Mark, dank voor het compliment! We doen ons uiterste best om CO2-uitstoot, voedselverspilling en waterverbruik zo ver mogelijk terug te dringen. In al onze nieuwe of verbouwde restaurants passen we watervrije urinoirs toe en duurzame oplossingen voor warmtevoorziening. Zo wordt de lobby bijvoorbeeld voor een deel via een warmtewinning-systeem verwarmd met restwarmte uit de keuken. Ook passen we onze parkeerterreinen aan om het onze gasten nog makkelijker te maken om hun afval in onze bakken te gooien en zo zwerfafval te voorkomen. Onze vernieuwde keukeninrichting zorgt voor een nog efficiëntere, verse bereiding van producten, waardoor we voedselverspilling nog verder terugdringen. Daarbij volgen we al sinds 1991 het principe ‘reduce, re-use en recycle’ wat inhoudt dat we afval scheiden en hergebruiken in samenwerking met onze partner HAVI-logistics. Momenteel doen we een test met het scheiden van koffiedrab dat we hergebruiken door er energiekorrels van te maken. Kom je een keer in de keuken kijken om met eigen ogen te zien hoe we omgaan met afval en efficiënte bereiding? Dat kan via ons Backstage programma. We zien je graag verschijnen!