waarom niet jullie hele verpakkingsassortiment biodegradable, gewoon goed zoeken(googlen),jullie afval is overal te vinden.

Ons antwoord


Hoi Kees, bedankt voor je vraag. De verpakkingen die wij gebruiken worden van een zo groot mogelijk percentage gerecycled papier gemaakt. 100% is helaas onmogelijk om dat het binnen gedeelte van een verpakking waarmee het product in aanraking komt niet van gerecycled papier gemaakt mag worden. 

Het afval dat gasten in onze afvalbakken deponeren krijgen echter wel een andere bestemming. Duurzaamheid en zo ook afvalverwerking heeft al ruim 20 jaar onze aandacht. We verzamelen afval in zes deelstromen: zacht plastic, PET-flessen, restafval, frituurolie, karton en verspil. Het afval dat onze gasten in de afvalbakken deponeren rekenen we tot restafval. Alle deelstromen worden gescheiden ingezameld door een speciaal hiervoor ontwikkeld voertuig volgens het one-stop-principe: alles wordt in één vrachtwagen in één keer opgehaald. Dit principe van afval ophalen is uniek. Meerdere malen per week halen de groene McDonald’s vrachtwagens dit afval gescheiden op bij de restaurants. Al het materiaal wordt vervolgens nuttig toegepast. Zo vormt restafval de bron voor het maken van brandstof voor energiecentrales. Het gehele proces wordt gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie.

 Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de websites www.mcdonalds.nl en www.aboutmcdonalds.com